Madrid är en stad som har något att erbjuda för i princip alla människor. Är det ditt första besök finns det ett par självklara sevärdheter i denna jättestad men även om du varit här flera gånger finns det goda chanser att du upptäcker ett nytt område eller torg som blir en ny favorit. Här lista vi ett par av de populäraste sakerna att se och göra under en vistelse i Madrid.

Pradomuseet
Museo del Prado i MadridEn av Madrids absolut främsta sevärdheter är Pradomuseet. Här finns en av världens största och mest ansedda konstsamlingar som dagligen lockar tusentals besökare.

mer-info

 

 

Fotboll i Madrid
vincente-calderonAtt gå på fotboll under ett besök till Madrid är mångas dröm. I Madrid är det två fotbollslag som lockar de mesta av intresset och det är Atlético Madrid och Real Madrid.

mer-info

 

 

El Rastro
Loppmarknaden El Rastro MadridLoppmarknaden El Rastro i Madrid är en populär destination för både turister och stadens invånare. Varje söndag kl 07:00 öppnar denna gigantiska loppmarknad.

mer-info

 

 

Museo Reina Sofía
Museo Reina Sofía i MadridÄr du intresserad av nutida konst ska du definitivt inte missa möjligheten att besöka Museo Reina Sofía. Detta museum är ett av Madrids populäraste och mest välbesökta.

mer-info

 

 

Puerta del Sol
Puerta-del-SolDen mest centrala platsen i hela Madrid är torget Puerta del Sol. Här är det garanterat fullt med människor och det finns ett stort utbud av restauranger och barer i området.

mer-info

 

 

Tipsa oss gärna

Har du ett område i Madrid du vill tipsa om eller kanske en park som inte böra missas? Tveka i så fall inte att kontakta oss. Vi jobbar kontinuerligt med att utöka denna sida med tips på saker att se och göra i Madrid.

Sök hotell