Fotboll är stort i Spanien och Madrid är definitivt inget undantag. Trots att staden vid tillfällen har haft både tre och fyra lag i högstadivisionen La Liga är det två lag som gäller i Madrid.

De två fotbollslagen som har överlägset mest supportrar i Madrid är Real Madrid och Atlético Madrid. Real Madrid anses av vissa vara den största fotbollsklubben i världen men i Madrid är det faktiskt inte helt klart att de är störst i staden.

Atlético Madrid

Atlético Madrid har för närvarande en mycket bra period och de vann La Liga 2014 vilket var deras 10 titel. Klubben har dock haft stora problem med sin ekonomi och har haft det svårt att verkligen etablera sig i toppen under en längre tid.

Laget spelar sina hemmamatcher på Estadio Vicente Calderón. Denna arena tar över 50 000 åskådare men har några år på nacken och klubben kommer inom kort flytta till en helt nybyggd arena.

Trots att Atlético Madrid inte har nått samma framgångar som sin lokalkonkurrent Real Madrid är laget extremt populärt i Madrid och har du möjlighet att besöka Estadio Vicente Calderón för att se en match live ska du definitivt ta den.

Real Madrid

För många som pratar om Madrid är det oundvikligen så att fotbollslaget Real Madrid kommer upp som samtalsämne. Detta fotbollslag är ett av de mest framgångsrika i hela världen och har vunnit La Liga hela 32 gånger och Champions League (tidigare Europacupen) 10 gånger.

Under åren har några av världens bästa spelare spelat i klubben och under senare år har världsspelare som Raul, Zidane, Beckham, Ronaldo (för att nämna några) burit Real-tröjan.

Real Madrid spelar sina hemmamatcher på Estadio Santiago Bernabéu som ligger strax norr om centrala Madrid. Denna arena tar över 80 000 åskådare och det är i princip alltid slutsålt när Real Madrid spelar.

Real Madrids hemmaarena
Estadio Santiago Bernabéu i Madrid

Biljetter

Även om det i princip alltid är slutsålt på både Atlético Madrids och Real Madrids hemmamatcher finns det lite olika alternativ om du verkligen vill se en match live under din vistelse i Madrid. Svartabörshandel är relativt utbredd men det är inte helt riskfritt. Ett lite säkrare alternativ är gå via tjänsten Viagogo.

Lycka till!

Sök hotell

Se även

Wellington Madrid
Billiga hotell
Puerta del Sol