reserelaterad text om Barcelona

Barcelona är en stad som ligger belägen vid Kataloniens kust och är Spaniens näst största stad. Här talas både spanska och katalanska som officiella språk. Detta är en stor turiststad och antalet turister som åker hit ökar för varje år. Här finns många turistattraktioner så väl som sevärdheter och mycket annat. Många åker även hit tack vare värmen, solen och de billiga resorna man kan hitta hit. Vad får du då absolut inte missa då du åker hit? Fortsätt läsa, så ska vi tala om det!

7 måsten i Barcelona

La Rambla

La Rambla är en lång paradgata, med ett promenadparti i mitten som är stensatt. Här finns mängder av stånd, kiosker och annat som säljer det mesta, från blommor till ätbara saker. Ordet ”rambla” betyder boulevard eller aveny fast det härstammar egentligen från ett arabiskt ord, nämligen ramla, som betyder flodbädd. En gång i tiden var nämligen La Rambla ett avlopp- och avrinningsdike som började uppe i bergen och mynnade ut i hamnen. Idag är det shopping, i annorlunda butiker, eller i försäljningsstånd som gäller. Här finns även många bra fik och uteserveringar.

Gaudis byggnader

Antoni Gaudí var en originell arkitekt som levde mellan 1852-1926 och är en person som verkligen satt en prägel på Barcelona.  Den mest omtalade byggnaden är Sagrada Família som började byggas 1882 och fortfarande är under uppförande. Detta är en jättekyrka/katedral, som är ett välbesökt turistmål. Missa inte heller Parc Güell som är en park som byggdes i början av 1800-talet, för här ligger Gaudis bostadshus. Besök även Casa Batllo och Casa Mila (La Pedrera-Stenbrottet), som är bostadshus byggda av denna arkitekt.

Strand Barceloneta

Barceloneta är den längsta stranden i Barcelona och är hela 1100 meter. Denna strand är även den äldsta och den mest traditionella. Hot är det inte bara turister som åker, utan det är en strand om är välbesökt även av lokalbefolkningen.

Picassomuseet

Barcelonas mest besökta museum är Picassomuseet. Detta museum ligger i fem sammanlänkade stenpalats som är bygga mellan 1200 och 1400. Samlingen på detta museum innehåller 4 249 verk av konstnären och flera av dem är hans mästerverk!

Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar är en gotisk basilika som uppfördes under 1300-talet. Denna kyrka är relativt enkel, men ändå en av de vackraste i hela staden. Missa inte att besöka en av alla musikaftnar som hålls här, då kyrkan är känd för att ha en mycket fin akustik.

Ät tapas och drick cava!

I Barcelona finns det nästan lika många tapasbarer som det finns invånare! Så se till att slå dig ner, beställ in ett par goda tapas, och ett glas cava och njut av att se på förbipasserande.

Marknaden Els Encants Vells

Ett måste är att besöka Barcelonas äldsta marknad, Els Encants Vells. Här finns ett stort utbud av det mesta du kan tänka dig! Allt från kläder, konst, antikviteter, prylar och mycket mer. Denna marknad har öppet 09-20, varje måndag, onsdag, fredag och lördag.